Όπως τα μαλλιά στο μπάνιο, έτσι και το λίπος και το λίπος θα συσσωρευτούν στον νεροχύτη της κουζίνας με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι λιπαρές ουσίες είναι μια πολύ κοινή αιτία φραγμένων αποχετεύσεων και σωλήνων και μπορεί να είναι ενοχλητική και θα πρέπει να καθαριστεί.

Οποιοδήποτε απόβλητο λίπους ή λιπαρή ουσία που ξεπλένεται στο νεροχύτη θα κολλήσει στο εσωτερικό των σωλήνων και τελικά θα συσσωρευτεί σε σημείο που δεν μπορεί να περάσει υγρό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτό το γράσο δεν φεύγει από τους σωλήνες τόσο εύκολα όσο θα περιμένατε.

Πώς να διορθώσετε τις φραγμένες αποχετεύσεις από τη συσσώρευση λίπους;
Τι να κάνετε: Αποφύγετε να πλένετε αυτά τα λιπαρά συστατικά στην αποχέτευση όσο το δυνατόν περισσότερο. Το γράσο που έχει ξεπλυθεί στην αποχέτευση θα κρυώσει και θα σκληρύνει στους σωλήνες.

Ένας έξυπνος τρόπος για να αποτρέψετε αυτή τη συσσώρευση λίπους είναι να αρχίσετε να συλλέγετε όλα τα γυάλινα βάζα που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, αντί να ρίξετε αυτό το λάδι ή το λίπος κουζίνας στην αποχέτευση, βάλτε το στα μικρά γυάλινα ή πλαστικά δοχεία για να τα πετάξετε με τα σκουπίδια σας.

Οι 9 πιο συνηθισμένοι λόγοι για φραγμένες αποχετεύσεις

Αποφράξεις αποχετεύσεων Παναγιώτης Σιούτης